fredag 7 maj 2010

Häck




Nu efter altanbygget börjar vi även komma igång lite med trädgården. Egentligen hade vi tänkt att vänta lite med det men det blir svårt att hålla sig. Det är så roligt att hålla på med trädgården. Framförallt nu när det har varit så fint väder. Så nu har vi bestämt oss för att platera häck på två sidor om huset. Vi hade gärna gjort klart allt när vi ändå höll på men vår granne har inte börjat bygga än så där får vi vänta till nästa år.
Häcken vi har valt är "Liguster Vulgare Atrovirens Eberts", det är en vintergrön liguster som håller bladen 10-11 månader om året. Den går att formklippa och kan bli upp till 2 meter. Vi tror att det kommer bli bra. Vi har beställt plantorna så de kommer om knappt en vecka så till nästa helg blir det till att ta fram spade om vi inte lånar hem nån mindre grävmaskin, vilket jag absolut hoppas på att vi kan göra.

2 kommentarer:

  1. Hej Johanna,

    Lilla toaletten får komma i sista hand så jag misstänker att vi kommer sakna både det ena och det andra på den toaletten ett bra tag framöver :)

    Vilken snygg häck ni ska plantera, gillar att den är formbar och verkar tät och bra också. Den kommer nog bli kanon runt erat hus!

    Ja insynsskydd är lite lurigt, har tittat litegrann på det och förstått att det finns många olika varianter. Vi diskuterar hemma för fullt hur altanen ska bli och även hur mycket insynsskydd vi ska ha, jag vill gärna att man ska se så lite som möjligt in så man inte känner sig alldeles uttittad på altanen :)

    Ha en fin helg!
    kram annelie

    SvaraRadera
  2. Johanna!
    Ni jobbar verkligen på bra måste jag säga! Håller ni kvar tempot så är ni ju snart klara :-)
    Kram Ida

    SvaraRadera