söndag 16 maj 2010

Hårt slit

Så äntligen är nu häcken planterad. Jag skrev ju tidigare att vi skulle fått låna en grävmaskin för att hjälpa till, det fick vi också, problemet var bara att ingen av oss har E-körkort eller en tyngre bil som var godkänd för att transportera den med..mycket surt. Men men, häcken skulle ju planteras ändå så det var bara och ge sig ut och börja gräva. 12 timmar höll vi på första dagen. Vår grävmaskinist som grovplanera tomten hade nog inte tänkt sig att vi skulle ha nån häck med tanke på all sten som fanns i jorden, vi har snart så mycket sten liggande så vi kan bygga en hel mur, helt otroligt.
Som tur var hade våran granne fått tag i en annan maskin som kunde hjälpa oss med de största bumlingarna, stort tack till er! Så tillslut var all sten borta och vi kunde börja plantera, den delen var ju något roligare och gick betydligt snabbare.

Såhär såg det ut innan


Efter, betydligt trevligare. Vi passade även på att bättra på gräsmattan på vår kulle, hoppas att de ska ta sig bra.



Imorgon ska vi få lite hjälp av trädgårdsplaneraren att beskära ett par buskar så att vi vet hur långt ner de ska klippas och i vilken form, vilken service!

2 kommentarer:

  1. Hej Johanna och tack så mycket för din kommentar i min blogg!
    Tanken är att vi ska ha grusrabatt framför huset, och det kommer förmodligen bli svart/vit sjösten. Nu ska jag kika runt lite hos dig, ett tag sen jag kikade in här.
    Hoppas allt är bra med er!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Vilket jobb ni har gjort! och fint blev det :) Gillade också nummerskylten i det sista inlägget. Det är ju hög tid att införskaffa det nu för oss men det får bli vanliga hederliga siffor till att börja med.

    Hoppas allt är bra med er annars och att ni njuter av huset! 1 dag kvar tills snickaren tar över i vårt hus, tjohoo..!

    kram kram

    SvaraRadera