söndag 2 maj 2010

Kvällsbild



Altanen, så gott som färdig, saknades ca 200 skruv från att bli helt klar i helgen. Ikväll invigde vi med grillning tillsammans med grannarna. Vilken känsla det är att ha ett eget hus och en egen altan och kunna gå ut och sätta sig när man vill. Vi som alltid bott i lägenhet sedan man flyttade hemifrån uppskattar verkligen detta.
H. har även invigt vår nya gräsklippare. Under veckan som gått fick gräsmattan en dos med ogräsmedel och kombinerad gödning, gräset började växa som aldrig förr och nu hoppas vi på raka motsatsen när det gäller ogräset.

13 kommentarer:

  1. Hej Johanna,

    Vad bra altanan blev, stor och härlig och verkligen effektfullt med lamporna. Är den helt klar nu altanen? Kan tänka mig att det tar sin lilla tid, jag vill bara knäppa med fingrarna så är hus + altan färdigt nu :)

    kram annelie

    SvaraRadera
  2. Hej Grannen ;)

    Tack för den goda maten! Det var verkligen mysigt med första grillningen för säsongen! Smakar alltid lite extra gott:) Hoppas bara att det blir lite varmare kvällar!!!

    KRAM
    Anneli

    SvaraRadera
  3. Åh, va fint ni fått det:.) Känner precis den känslan med..

    Kram cissi

    SvaraRadera
  4. Vilken kanonfin bild! Och altanen med lamporna ser riktigt mysigt ut.
    / Lena

    SvaraRadera
  5. Tack för alla fina kommentar, är alltid lika roligt att läsa.

    Kram Johanna

    SvaraRadera
  6. Förstår verkligen känslan, är själv nybliven husägare:) Snyggt med spottarna på altanen!

    SvaraRadera
  7. Vilket fint hus ni har! Drömhus!

    SvaraRadera
  8. Vilken dröm att få bygga nytt, ni har det så fint! Blev riktigt läckert med spottarna på altanen.

    Ha det gott, kram Maja

    SvaraRadera
  9. Men himmel vad fint det blev! Jättejättesnyggt! Jag vill oxå ha så varmt att vi kan gräva altan NU!

    SvaraRadera
  10. Åhh det ser jättemysigt ut!! Vi får se om det blir någon altan i sommar.. :S Men snart flyttar vi in iallafall!! Kram

    SvaraRadera
  11. Hej!
    Vi ska bygga samma hus som er fast med valmat tak. Supersnygg altan och snyggt med spottarna. är det n elkoppling man måste göra som tillval eller hur kopplar man in dem? Så vi inte missar att göra det som tillval....

    SvaraRadera
  12. Hej anonym!

    Ursäkta för sent svar men vi har varit på lite semester.
    Det är nog bäst att diskutera med era elektriker om vad ni ska ha för lösning för spottarna. Det ingår ju ett eluttag på utsidan, det kan man ju använda för att koppla in spottar i efterhand. Vi har dock valt att koppla vårat till "skymningsrelät" ( eg astronomiskt ur) så att de tänds när det blir mörkt och släcks en bestämd tid, vi har även en egen brytare så att man kan tända och släcka separat.
    Men titta redan ut nu vad ni vill ha för spottar, det finns ju i oändligt många varianter och prisklasser. Vi valde led spottar på på 0,3 W st, trodde det skulle bli för svagt ljus men det var precis tvärt om, de lyser vääldigt starkt.

    Lycka till med ert bygge!

    SvaraRadera