söndag 14 juni 2009

Målarhelg

I helgen hade vi tänkt att vi skulle måla hela huset. SMHI hade lovat molnigt väder under lördagen och sol på söndag, risk för nederbörd = 0. Så hoppfulla om att kunna få gjort detta var vi något besvikna när regnet fullkomligt öste ner hela lördagen. Så när söndagen kom och det var sol på morgonen var vi snabbt uppe och började, men helt plötsligt, från ingenstans kom kolsvarta mål och kort därefter öste regnet ner igen. Man kan undra vem det är som gör de där väderprognoserna, men det kan ju vara nån semstervikarie?

Nåja...lite fick vi ju faktiskt målat :) och vitt och fint blev det, så snart är allt målat en omgång, så här i veckan är det bara att fortsätta med andra strykningen.

Här kommer lite bilder inifrån huset. Kort taget från entrén mot vardagsrummet.




Från vardagsrummet mot entren.



Från vardagsrummet mot köket.




De har kopplat på golvärmen i huset nu för att plattan skall torka ur. H känner på rören som är alldeles varma, nu kan vi ju nästan flytta in :)



Här målar vi i det fina vädret, helt ovetande om störtskuren som kom strax senare.




Nu har regnet dragit över och såhär blev resultatet för dagen.



Något mindre roligt som inträffat under helgen var att vi har haft inbrottsförsök. Kan inte folk låta bli att förstöra för andra? När vi kom till huset idag på morgonen märkte vi att det var en mindre glipa mellan golvet mellan porten i garaget, vi tyckte detta var jättekonstigt så vi gick för att titta utanför. Jodå, på framsidan är det någon som har försökt att bryta sig in. Två stora repor fram på den ny lackerade porten. Fy vad ledsamt. H trodde att det skulle kunna gå att polera bort, jag hoppas det går. Med det känns så himla tråkigt. Det kom ju i varjefall inte in i garaget, ja undrar just vad de trodde att de skulle få med sig, målarfärg och penslar? mina målarkläder? det måste nog varit vår mycket exklusiva grill ;)
Jag hoppas verkligen att vi inte behöver vara med om detta igen, snart kommer de och installerar vårt larm så förhoppningsvis skrämmer det bort några inbrottstjuvar.

3 kommentarer:

  1. Hej Johanna!!

    Jag igen som skriver som också bygger ett TREND i samma vinkel i Östergötland. Så kuligt och följa ert då ni ligger snäppet före oss. Vi fick husleverans nu i tisdags, så det är en bit efter ert. Så svårt och förstå hur det ska komma att bli, eftersom man inte kunnat varit inne i huset innan man beställde det. Nu tjuvkikar jag lite på din blogg då och då. HIHI!!

    En sak till som kändes kul för oss att se va hur snyggt huset blir när det blir vitt. Ni har svarta takpannor såg jag, det ville vi med ha men fick tyvärr inte. Där vi bygger ska alla ha röda för att det ska vara enhetligt. Något som kommunen bestämt, vet i sjutton vad dom har att göra med det. Men nu börjar vi känna att det blir nog läckert med röda och sen äggskalsvitt.

    Hur har ni tänkt måla ert? Nyfiken är jag.., hoppas det är okej:-)

    Mvh:cissi

    SvaraRadera
  2. Hej Cissi!

    Det är helt okej att vara nyfiken :)

    Vad tråkigt att kommunen lägger sig i färg på taket, tur att de inte gjorde det hos oss. Taket hos oss är mörkgråttt, men det ser faktiskt nästan svart ut på vissa bilder.
    Vi har tänkt att måla huset helt vitt. det finns ju inga knutar eller foder på huset så alltihop blir vitt.
    Vi var ett tag inne på att måla huset svart, men jag har drömt om ett vitt hus...så nu blev det så.

    Vi känner oss jättenöjda med planlösningen i huset, det har blivit precis så vi föreställde oss. Tur det eftersom man inte haft möjlighet att vara inne i något liknande hus.

    Hoppas allt går bra för er!

    // Johanna

    SvaraRadera
  3. Hej hej!

    Huset blir verkligen jättefint vitt. Men fy vad tråkigt med inbrottsförsök. Det gäller verkligen att hålla i sina saker och skaffa larm så fort det går, om det nu hjälper. Hoppas ni slipper sådant i fortsättningen.

    Veronica

    SvaraRadera