lördag 17 april 2010

Ritning



Idag så var trädgårdsarkitekten hemma hos oss igen och presenterade sitt förslag. Vi var båda jättespända men höga förväntningar..och vi blev riktigt nöjda också.Det var jätteroligt att se hur han hade tänkt och få förklaringar varför han hade placerat växterna just på ett ställe. Vi hade genomgång av alla växter och det var noga uträknat att växterna skulle blomma vid olika tidpunkter på året så att det inte skulle bli tomt och kalt. Vi fick även veta att det var stor skillnad på växter som hade snarlika namn och att vi just därför skulle vara noggranna när vi väl skulle inhandla växterna. Tex fanns det buxbom som ofta blev brun och ful och inte var alls lika tät och fin som någon annan. Trodde buxbom som buxbom var likadana. Aldrig att vi hade kunna göra något sånt här själva. Toppen. Nu ska vi fundera lite och se om det är några justeringar vi vill göra.
För er som undrar över altanbygget så står det stilla just nu, vi inväntar leverans av våra spottar, men förhoppningsvis så ska den stå klar nästa helg, underbart, jag längtar så.

6 kommentarer:

  1. Hej Johanna,

    Ja det känns verkligen skönt att det går framåt för varje dag. I helgen har vi inte riktigt hunnit med vad vi skulle eftersom Martin är sjuk men jag hoppas vi inte halkar efter alltför mycket.

    Verkligen bra idé att ta in proffshjälp när det gäller trädgården, sånt tänker man inte riktigt på men det är ju mycket att tänka på. Eran trädgård lär bli finast i området ;)

    kram kram

    SvaraRadera
  2. Tror också jag behöver anlita någon som hjäper mig med att planera trädgården, det blir nog bara sten och betong av den om jag ska planera den sjäv:)
    Ska bli spännande att se hur det blir.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Roligt att se hur trädgården kommer fram. Skall följa er blogg med nyfikenhet.

    Hur mycket ungefär betalar ni för trädgårdsarktitekten? Vi funderar nämligen på att också hyra in en sådan...

    SvaraRadera
  4. Kul! Det är smart att anlita någon så där. Tar sån tid att undersöka själv om man inte är så kunnig. Ska ta hjälp av en här upp också. Ha det gott!

    SvaraRadera
  5. Hej! Vilken fin blogg du har...

    Vi funderar också på att ta hjälp av trädgårdsarkitekt - hur gick ni till väga, hur hittade ni honom o.s.v.? Det verkar vara så himla dyrt bara, tar de verkligen 15000 kr för en ritning om man själv köper in och planterar växterna...? :-/

    SvaraRadera
  6. Hej igen. Tack för din kommentar, Johanna. Sänglamporna är arbetslampor och från Ikeas serie Trål. Jag har satt i dimmer så jag lyser inte så mkt när jag läser nattetid =)

    SvaraRadera