torsdag 1 april 2010

Lite tomt ännu



Nu har vi äntligen bokat möte med den trädgårdarkitekt som ska hjälpa oss med tankar och idéer kring vår trädgård. Som jag tidigare så har jag och H. absolut ingen erfarenhet från trädgård tidigare mer än att vi båda är uppväxt i hus (men det intresset har ju inte funnits där tidigare). Så det känns som det kommer att vara till stor nytta för oss.
Nu gäller det dock att vara lite förberedda med tankar om vilken stil vi vill ha, vad man vill använda trägården till, vilken tid man vill lägga ner på skötsel och vilka växter vi vet redan nu att vi vill ha. Då tror jag att resultatet kommer bli bättre.
Även om vi på sin höjd bara har tänkt att plantera häck i år så känns det bra att man redan nu har en liten bild över hur man vill att det färdiga resultatet ska bli. Det ska verkligen bli roligt!

Utemöblerna är nu inhandlade och bara väntar på lite värme och trall för att få komma fram i ljuset :)

Glad Påsk och Trevlig helg!

7 kommentarer:

  1. kul med trädgårdsarkitekt. det har jag också funderat på men nog kommit framn till att jag ska chansa själv.

    en tanke när det gäller hur mycket tid man vill lägga på sin trädgård: gräsmattan är den som tar mest tid i en trädgård, den måste klippas minst en gång i veckan hela sommaren, förutom när det är riktigt varmt och torrt. vår förra trädgård hade stor gräsmatta som tog minst en timma att klippa, trots stor sjävdrivande gräsklippare. inga andra delar i trädgården tar enskilt så mycket tid. de flesta växter ska ha sin dos av underhåll, men inte en timma varje vecka.

    Lycka till :-)
    /Lena

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Vad bra med lite råd från nån med vana :) Vi har ju redan anlagt en rättså stor gräsmatta och visst tog det tid det märkte vi förra året, skön att höra att övrigt inte tar lika mycket tid. Ska bli spännande och se hur eran och andra trädgårdar här på området nu kommer och växa fram.

    Vi syns!

    SvaraRadera
  3. Hej! Jadu, det är inte lätt de här med trädgård, vi är nu klara med vår planering och nu är det "bara" att jobba på :)
    vad roligt att ni också ska börja i helgen! Vi får se fram emot vinpimplande kvällar på altanen tillsammans nu! :)
    Glad Påsk på er!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Hej Johanna,
    Åh vad roligt att ni har inskaffat er möbler, då hoppas vi bara att det blir ordentlig vår/sommar snart :) GLAD PÅSK! kram annelie

    SvaraRadera
  5. En av mina gragnnar anlitade en trädgårds arkitekt för några år sedan ... så grön jag blir varje vår när jag tittar på deras framsida *ler*!
    :)

    SvaraRadera
  6. Ja, himmel, nu längtar man till sommaren. Sitter i vårsolen och tittar mot huset och tänker trädgård. Men det är svårt att se det framför sig när vi har så mkt snö kvar. Men det droppar och slaskar så snart så ... Trevlig påsk!

    SvaraRadera
  7. Hej Johanna!
    Åh vad kul med planering av trädgård! Smart av er att redan nu inhandla utemöblerna, sommaren kan ju komma fortare än man tror:-)
    Trevlig påsk till er båda!
    //Ida

    SvaraRadera