söndag 21 mars 2010

Tvättstugan igen

En helg med strålande fint väder har passerat, trots det ha vi faktiskt fått gjort en del inomhus eftersom snön ( se tidigare inlägg) var något tung att skyffla bort så att vi bestämde oss att låta naturen ha sin gång iallafall, lite snö försvann dock och den gröna gräsmattan börjar man kunna ana där under.



Projektet för helgen var tvättstugan. Det har väldigt länge sett ut som på första bilden. Rör huller och buller. Ni som har varit med ett tag kanske minns att vi var något missnöjda mer våra rörkillar. Trots alla rör så är detta alltså efter att de varit här och gjort om det, ja ni skulle sett innan...
Dessa rör har vi haft för avsikt att dölja vilket inte visade sig var de lättaste eftersom IKEA inte tillverkar garderober som är 80 cm breda och vi hemskt gärna skulle vilja ha samma dörrar som till den övriga inredningen i tvättstugan.
Så efter lite letande framkom det att Marbodals stommar går att använda till IKEA:s skåpsluckor..åh vad bra tänkte vi...så enkel visade det sig inte heller vara...sen att det är fall på golvet, som sagt en hel del rör som ska döljas och en stor varmvattenberedare gjorde det inte heller enkelt. Men nu idag är allt på plats.





Vi hann även med en tripp till Ikea för att få ordning vid våra tvättkorgar. Det har saknats en hylla där över och nu är även den äntligen på plats. Inte alls krångligt men vissa saker drar verkligen ut på tiden ändå.


8 kommentarer:

  1. Det blev ju jättebra det där. För rören var ju inte så kuliga ... De flesta av våra rör sitter i klädkammaren. Kanske inte så fel egentligen. Men gräsmatta!! Vad orättvist. Här slutar det visst aldrig snöa. Suck. Ha en bra kväll!

    SvaraRadera
  2. Va?! Jag trodde och tycker att det borde ingått någon form av kamouflage för rören i avtalet med eksjöhus, så att man inte behöver se på fula rör varje gång man går in i tvättstugan, alltså hela tiden....

    Det blev ju bra tillslut i alla fall!

    -Jenny-

    SvaraRadera
  3. Nej rören är som sagt inte så roliga. gräsmatta är lyx, jag är så glad att den är färdig på baksidan, det verkar dessutom som den har klarat sig bra trots all snö som har varit.

    Jenny, du behöver inte var orolig för det, det ingår allt garderober från HTH när man köper Eksjöhus men vi valde bort dem eftersom vi inte tyckte att de passade i storlek till rummen och när man köper egnehems hus kan man inte välja bort enstaka garderober.
    Eftersom vi gjort allt själva med markarbete och plattan råkade ett rör hamna 2 cm längre infrån de andra och därmed kunde vi inte ha en 60 cm bred garderob som var tanken från början.

    SvaraRadera
  4. Hej Johanna,

    Jag förstår precis vilken "kant" du menar. De tipsade oss också om den när vi var på HTH kommer jag ihåg. Ikea har något liknande men inte i svart färg som vi ska ha så vi kan inte köpa från dem och jag antar att man inte bara kan köpa själva kanten från HTH, vad tror du?

    Ha en fin dag
    Kram Annelie

    SvaraRadera
  5. OJ vad sent du skrev, det såg jag först nu :) Vid den tidpunkten hade jag knappt vetat vad upp och ner är. Tack för tipsen, innerst inne vill jag ha rak kant men tänker att det är bra att tänka praktiskt. Ska beställa den ikväll så det får antagligen bli ett sista-minuten beslut! kram Annelie

    SvaraRadera
  6. Hej. vi ber så mycket om ursäkt att vi använde bilder på ert fina hus utan att fråga, vi tänkte helt enkelt inte på det, vilket naturligt vis var dumt av oss. Hur som helt har vi tagit bort dem från vår blogg och hoppas att ingen skada är skedd.
    MVH J&L

    SvaraRadera
  7. Nä fy vad tråkigt det är. Försöker se det positiva i arbetet men ibland är det svårt :)jag har inte flyttat mig från soffan på flera timmar men min man kunde inte slita sig från huset utan är där ännu :) ha det kanon! kram annelie

    SvaraRadera
  8. Hej! Tack vi är jättenöjda med våra tapeter även om det skriker om dem. Nu skall det ju egentligen vara klassiskt diskret - ibland undrar jag vad vi har gjort ;-)

    Vad fint ni fick i tvättstugan, vilken skillnad och visst finns det saker som tar en himlans tid fast det inte är några konstigheter. Ha en härlig kväll! /Linda

    SvaraRadera