söndag 27 september 2009

Ytterligare...

..en helg har passerat. Som vanligt har vi varit upp vid huset och jobbat. Kan inte minnas någon helg den senaste halvåret som vi inte har varit där och jobbat, emellanåt har det varit mycket jobb och slit men nu när den här resan börjar gå mot sitt slut så känns det väldigt,väldigt roligt att fått möjligheten att vara med och bygga vårat eget hus.
Denna helgen har vi hat lite olika projekt. Vi började att bygga en lackbox i garaget. Vi gjorde nämligen missen att inte välja färdigmålande lister. Vet inte om detta fanns som alternativ hos eksjöhus men det var något som vi inte reflekterade över när alla val skulle göras.
Så då är det bara att måla :)

H. tar på sig mask och så kom overallen från eksjöhus till användning. Så snyggt!


Det var riktigt roligt att bygga en box helt i plast i garaget. Efter att listerna är klara planerar jag att jag ska lacka om lite möbler. Många av möblerna vi har idag är nämligen köpta då allt skulle vara i ek, men nu när ek inte känns så spännande längre tänkte jag lacka om dem när jag väl har chansen.



Lackfärgen har väldigt lång torktid så vi har ännu inte kunnat sätta upp några lister, men snart så.



Här har vi satt dörrkarm och passat in dörren till tvättstugan. Kakelkillen väntar på att vi ska få dit fodren så att han kan sätta det sista runt dörren.



Lite golvläggning hann vi också med. Nu är det snart klart, bara 10 m2 kvar i arbetsrummet
Något som var konstigt var just hur stor betydelse golvet hade i rummen. Låter lite konstigt kanske, men det var orolig skillnad på hur man upplevde storleken på rummen när golvet kom på plats. När hela vardagsrummet och köket var färdigt kändes det väldigt mycket större än innan. Alltid roligt med positiva överraskningar

5 kommentarer:

  1. Hej! vad duktiga ni är som sliter så :)! Jag tror ni kommer att njuta extra mycket av att få flytta in när ni gjort så mycket av jobbet själva! Ha det fint, kram

    SvaraRadera
  2. en fråga bara...vad har ni för färg på era takpannor? jag vill ha ljusgråa eller mörkgråa men kan inte bestämma mig, och i morgon är avropet :)!

    SvaraRadera
  3. Hej Johanna!!

    Cissi som skriver..! Åh, va ni har kommit långt också nu. Här har det hänt grejer med. Alla våra golv är klara. badrummen också och köket på plats. Det är sååå kuligt nu i slutet. Målaren ska börja i morgon med fiberduken och efter det blir det vitmålning och lite fondtapeter. Åh, va man längtar nu. När blir det inflyttning nu då för er? Här är det 5 veckor kvar i dag...Packning pågår:-) HIHIHI

    Cissi

    SvaraRadera
  4. Hej Johanna,
    Ja det blir en trevlig julklapp, om allt går som det ska vill säga :) Luckorna vi spanat in på IKEA heter applåd, det är släta vita luckor. Hade ni också IKEA-kök?
    kramar

    SvaraRadera
  5. Hej!

    Ni får det så fint! Håller verkligen med om att det är något speciellt att få vara med och bygga sitt egna hus. Det är den känslan man får leva på när det känns motligt med allt arbete.

    Veronica

    SvaraRadera