onsdag 4 november 2009

Magiskt

Ja det var så det kändes idag när jag kom upp till huset. Det fanns ljus överallt. Kan förstå att det låter lite konstigt, det är ju inte så märkvärdigt med lite ljus egentligen, men det var faktiskt det. Allt som man bara hade kunnat föreställa sig hur det skulle bli fanns nu på plats, och allt var precis som jag hade tänkt mig.
Är så väldigt nöjd över att vi gjorde de inbyggda hyllorna i väggen ( även om vi fortarande inte vet vad vi ska ha där) men det blev såå bra *ler*. Jag gick runt där i huset en bra stund med ett stort leende på läpparna, underbart!
Det som saknas nu är röris som lyser med sin frånvaro, och idag var det inte bara jag som var mycket irriterad på detta, utan även elektirikern som också väntar på honom. Nu är torsdag utlovat, vi får väl se hur det blir med det...

Här är även en bild på arbetsrummet som jag kom på att jag inte visat.

För er som undrar över att jag ändå laddar upp bilder så surfar vi nu på grannens nätverk tillfälligt :)
Elkablen in till huset är nu också på plats även om jag fortfarande undrar hur de arbetar på den där energienheten. Jag undra verkligen hur de kunde tycka att den nu slutgiltiga lösningen blev bättre än den som var innan? Ska ringa och höra med dem innan vi gräver igen hålet. Men för övrigt ska vi nog ha så lite med dem att göra som möjligt i framtiden. Vi slapp iallafall gräva upp hela framsidan och slapp utanpåliggande rör, det var huvudsaken.
Nu fortsätter slutmålning av listerna, sen är det flytt och städning för hela slanten.

11 kommentarer:

  1. Jag förstår att det känns magiskt, det ser magiskt ut ;)! Riktigt häftigt med hyllorna i väggen. Min käre make har kommit på att vi ska ha en projektor i vardagsrummet, då återstår bara problemet vart vi ska ställa den. Så jag antar att vi får hitta på någon rolig liknande lösning för den :)! Längtar efter att få se fler bilder. kram

    SvaraRadera
  2. Jag förstår absolut det magiska i den stunden. Det är annat än att treva i mörkret för att tända bygglamporna det;) Jag är nästan lite avundsjuk att ni flyttar in SÅÅÅÅ snart:) Längtar!

    Kram Veronica

    SvaraRadera
  3. Ja bygglampan är väl bra på sitt sätt, men ingen mysbelisning precis, så den åker ut snarast möjligt hoppas jag :)
    Men det är väl ganksa snart er tur också veronica, snart lyser det det i varenda hus här uppe :)

    Kram

    SvaraRadera
  4. Åh vad fint och vilken underbart härlig känsla att snart få flytta in!

    Det var jag som mailade dig för någon månad sedan, som var missnöjd med säljaren här i Stockholm och tyckte vi fått ett lite väl högt pris på Trend. I nuläget står vi mellan Ekeforshus och Björklidenhus, just i veckan har vi möten på tomten med båda. Spännande men samtidigt nervöst! Först inväntar vi bankens utlåtande och sen får vi se om Luftfartsverket här förhalar ett bygglov... Så än törs man inte tänka sig ett färdigt hus men fy tusan vad härligt det vore om det är vi som får flytta nästa höst! :)

    Lycka till med allt det sista!

    /Camilla

    SvaraRadera
  5. Hej Johanna,
    Förstår att ni har fullt upp med flytten nu, det måste kännas helt underbart att ni faktiskt är där nu :) har ni köpt/ska köpa mycket nya möbler nu också?. ja jag tror också att man kan få nyckeln om man ber om den, kanske är olika hur de ser på det men vi får kolla upp det. Kram annelie

    SvaraRadera
  6. Hej Johanna!!

    Cissi här..Nu är vi inflyttade i vårat TREND. Alltså det är sååå underbart. Är supernöjd med valet av hus..Har skruvat möbler och grejat sen i onsdags. Kommit en liten bit på väg. Ska maila dig bilder så fort jag har tid och ork:-)

    Kram cissi

    SvaraRadera
  7. Hej Johanna, ja nu börjar det verkligen se ljust och fint ut hos er. Igår när vi var uppe vid huset och jobbade såg vi utebelysningen lysa så fint på ert hus. Nu är nära för er... :-)

    SvaraRadera
  8. hej hej,
    Ja visst är det så, alla som inte bygger hus tycker nog att man är alldeles knäpp som blir glad för en sådan sak :) hur går det för er? kram

    SvaraRadera
  9. Hej alla!
    Ja nu är utebelysningen igång, det blev riktigt bra tycker jag, är ju en liten chansning precis som mycket annat.

    Annars så går det väl ganksa dåligt om jag ska vara ärlig, får se om jag orkar skriva något om det, det har inte varit nån roligt vecka precis. Men vi flyttar på lördag oavsett. Det får bli som det blir.
    Återkommer när det ordnat upp sig lite.

    Kram till alla.

    SvaraRadera
  10. Hej!

    Vilket fint hus ni bygger! Har följt bloggen ett tag då vi är i startgroparna för vårt Trend Pulpet. Blev nyfiken på belysningen i de stora fönstrerna...är spottarna i de övre fönstrerna placerade överifrån eller nerifrån? Vi har också funderat på den belysningen och när vi såg er bild blev vi helt säkra på att det är rätt att satsa på...supersnyggt!

    SvaraRadera
  11. Hej!
    Tackar!
    De är placerade så att de lyser uppåt, altså i "fönsterbrädan". Det var inte så vi hade tänkt oss från en början, men eftersom att spottarna inte är riktbara och det inte gick att borra snett valde vi att sätta dem där nere istället (istället för att de skulle lysna snett).
    Vi är som sagt väldigt nöjda med spottarna i fönstren, har de nästan alltid tända på kvällen, väldigt mystigt.

    SvaraRadera