fredag 1 maj 2009

Härlig morgon

Veckan har gått snabbt och helt plötsligt är det helg igen. Som vanligt när det är helg tillbringar vi mycket tid uppe på tomten ( om drygt en vecka kan jag säga vid huset!!). I helgen är planen att träffa Anders vår grävare och gå igenom lite planering för trädgården. På baksidan av huset ligger fortfarande stora högar med fyllnadsmassor som skall bort ( var?),sen har det varit många turer kring vad vi skall göra med den lilla kullen som finns på ena sidan av tomten, ska vi förstärka den höjdskillnaden eller försöka skrapa fram berget som det är idag och därmed inte få någon direkt höjdskillnad mot gräsmattan. Ja, nu verkar det som det blir det senare alternativet. Vi ska även beställa matjord och lägga ut och sedan ska det fyllas ytterligare till rätt nivåer runt huset.

Under veckan som gått träffade jag även Waldemar från kommunens parkavdelning. Vi kom överens om vilka träd vi ville ta ned och det var inga problem överhuvudtaget. De kommer inom någon vecka och kapar dem och forslar bort. Kanon!

Under nästa vecka kommer de ( förhoppningsvis!) från Svensk Maskinborrning och ska borra för vår bergvärme. Hade varit så skönt att få det gjort innan huset kommer.
Det har varit lite strul med vår värmepump då den som Eksjöhus levererar till oss nu skall utgå ur sortimentet, IVT 495. Men tillslut så ordnade det sig då att vi fick uppgradera till en IVT 695 mot halva kostnaden.

Ja det känns som det mesta flyter på :)

1 kommentar:

  1. Åh! Va roligt! Det närmar sig verkligen nu! Vi har också bergvärme, det är verkligen kanon. De där hemska luftvärmepumparna kan ju förstöra den snyggaste fasaden på ett kick :S
    Håller tummarna på att det flyter på nu! Kram /Emelia

    SvaraRadera