onsdag 21 oktober 2009

Light and kitchen

Elektrikerna var ju hos oss förra veckan och såg till att vi fick lite ljus i huset, underbart att få dit spottarna i köket, både över bänkskivan och i taket. Vi har valt vita spottar överallt itaket så de inte ska synas så mycket när de är släckta. Imorgon kommer de tillbaka igen och ska göra klart det som återstår i huset, är så spänd över hur spottarna i fönstren blir och utebelysningen. Hoppas något av det är klart i morgon eftermiddag.

Så idag fortsatte den stora köksmonteringen. Den ena bänkskivan hade som tur var rätt mått så den vara vi ganska snabba med att få dit. Är idag väldigt glad att jag i sista stund (långt efter avropet) mailade HTH och fick bytt våran bänkskiva till den här vita, nu hade jag inte kunnat tänka mig någon annan. Man ska lita på sin magkänsla.

Något hål för spishällen fanns inte så det var lite nervös att borra och såga i den fina skivan men för H och svärfar var det inga pix ;)

Nu fattas bara takanslutning, sockel och fläkt. sen är det lite skyddsplats som ska bort också.
H. nöjd över vår fina blandare från tapwell, måste ju testa hur den ser ut på plats.
Ser ut att vara lite skumt ljus på bilden, i verkligenheten ser det kanon ut iallfall.
I helgen så fortsätter vi förhoppningsvis köket och kanske påbörjar lite i tvättstugan. Men då blir det till att ta fram skruvdragaren till IKEA-stommarna.

9 kommentarer:

  1. Hej Johanna!!

    Läckert det blir då:-) Så roligt och följa er..Vart ska ni ha kyl och frys? Innanför skåpen på vänstersidan el? Den tapeten ni valt är bara sååå snygg, den verkar vara riktigt populär.

    Va uppe till vårt hus i går, hade också ellkillarna där. Åh, all belysning va på plats och det lös precis överallt. Vilken känsla jag fick..:-) Blir sååå bra!!

    Ja, packa görs det för fullt här med. Vi har ju bara 13 dagar kvar innan slutbesiktning nu. Helt sjukt.

    Jaså, fler som får fel saker från HTH. Vi med..!!! Beställde ju tvättstuga därifrån och fick massor med fel skivor som va för korta. Tråkigt!!

    Mvh:cissi

    SvaraRadera
  2. Hej johanna, det är sååå FINT!! Ni måste vara jättenöjda. Smart idé med vita spotlights också :) Kram

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Ja vi är jättenöjda, det är så svårt och se det framför sig innan det är klart, så nu när nästan allt är på plats känns det som en lättnad när man ser att det blev som man tänkt sig. Kyl och frys skall vara bakom de höga skåpen ja.
    Jaha, där ser man med HTH, det var inget ovanlig altså, tråkigt!
    13 dgr kvar, gud vad roligt! Känns nästan ofattbart att vi snart flyttar in. Du måste skicka fler kort sen från slutbeiktningen :)

    Kram Johanna

    SvaraRadera
  4. Oj oj oj vad snyggt! Köket är ju perfekt! Håller med om att den vita skivan passade jättebra! Kommer gärna och kollar någon dag;)

    Veronica

    SvaraRadera
  5. Du är så välkommen veronica, snart kan jag stå här med nybakta bullar tom! *ler*

    Kram

    SvaraRadera
  6. Har ni köpt diskhon på HTH också? :)

    SvaraRadera
  7. Annelie, ja det har vi gjort, men den är från Blanco så den går att köpa separat också.

    SvaraRadera
  8. okej :) ja vi valde ju en genom HTH först men sedan när vi bestämde oss för att köpa köket genom IKEA istället så måste vi ju hitta en annan diskho.

    SvaraRadera
  9. Vilket kök! Det är jättesnyggt! Jag gillar verkligen tapeten ni valt! Gör sig otroligt bra mot det vita.

    //Caroline

    SvaraRadera