fredag 30 oktober 2009

Det blir mörkt nu

Inte bara för att det snart är vinter utan också eftersom from söndag har vi varken telefon eller internet kvar i lägenheten. Så några inlägg med bilder lär det tyvärr inte bli på ett tag. Ska dock försöka att ta lite kort så jag kan lägga upp senare.

När det gäller husbygget har det inte varit nån bra vecka. Vi har ju varit så förvånade över att allt gått så bra med byggget, vi har ju fått höra att det alltid brukar strula till sig med något. Men jag måste säga att det har gått väldigt smidigt, lite mindre saker som en försvunnen bergvärmepump och några felaktiga leveranser, men det är ju sånt man får räka med.
Men så i onsdags...skulle den "riktiga" elkabeln dras in av stadens energienhet, kommer till huset på eftermiddagen och ser ett djupt hål nedanför vårat elskåp. Jag frågar elektiker om vad som hänt och han berättar då att de inte får in kabeln genom det röret som är gjutet i plattan. De hävdar att vi lagt röret under plattan och detta är inte tilllåtet, de påstår även att vi lagt fel rör, så de åkte direkt vidare till nästa hus på området...konstigt, de fick inte in kabeln där heller, åkte till nästan...inte där heller...och ytterligare ett...inte där heller. Hmm...man ska inte se över sitt eget arbetsätt då? nej tydligen inte, vi ska istället gräva upp hela framsidan och lägga ett utanpåliggande rör tycker de. Aldrig i livet. Har vi gjort vårat arbete enligt gällande förskrifter, vi får själva igenom kabeln ( men får enligt dem inte göra detta själva eller men någon annan elektriker heller), och beiktigat det innan vi gjöt kan de väl inte komma och klaga sedan när allt är klart.
Jag hoppas verkligen att detta går och lösa på något sätt och då på något annat vis än vad de föreslår. Suck.
Inte nog med detta har det varit en del andra saker som hänt...tråkigt..men vissa saker får man bara acceptera att man har olika åsiker om och intealltid går att påverka. Bara att gå vidare.

Hur som helst så rullar arbetet på bra inne i huset. Det har monterats färdigt i tvättstugan, vi har fått upp garderober, dörrkarmar börjar komma på plats och lite inköp vad gäller lampor har gjorts.
Men som sagt några bilder blir det inte på ett tag. Hoppas ni får en bra helg!

3 kommentarer:

  1. Det låter inget vidare med elkabeln :( Kan de inte bara förstå att det är dem som gör fel då ni alla har gjort likadant?!?. Usch ja, man hoppas ju att allt ska flyta på när man bygger men lite blir väl inte som man tänkt sig såklart. Ha en JÄTTEBRA helg trots detta och kul att höra att ni har fått gjort en del inne i huset. Jag ser fram emot när bilderna kommer sedan :) Kram Annelie

    SvaraRadera
  2. Huset är riktigt fint! Grattis till ett jättebra jobb! Fy va tråkigt att kommunen ska strula till det när allt annat gått så bra! Hoppas de inser att de måste se över sitt arbete, det kan ju inte vara rimligt att ni ska börja på och gräva upp trädgården när ni gjort det ni ska (?!). Nä usch, stå på er!
    Kram /Emelia

    SvaraRadera
  3. Hejsan Johanna,

    Vi är i valet och kvalet på ett exakt likadant hus som ni bygger. Skulle man kunna komma i kontakt med dig för lite mer djupgående frågor som t.ex. priser och kalkyler? du kan isåfall skicka mig ett mail på kalle@toxic.se.

    //Kalle

    SvaraRadera